logo
Jelka sa šišarkom

Najbolji novogodišnji pokloni za decu za koje vam nije potreban novac

Na kraju jedne ovakve godine verovatno mislite kako bi bilo dobro da nagradite dete fantastičnim poklonom, onim koji će ga makar na trenutak usrećiti.

Postoji nešto daleko bolje od te trenutne sreće koja se javlja u momentu kada deca posegnu za nečim materijalnim, novom igračkom koju će vrlo brzo prevazići i tražiti Vam novu.

Za najbolje novogodišnje poklone za decu potrebno je tako puno (ljubavi) i tako malo (ulaganja). Potrebni ste vi i vaša deca, baš kao što nalaže epidemiološka situacija.

 

  1. Žurka kao najbolji novogodišnji poklon

Deca vole da plešu. Njima nije važno da li su dobri u plesanju poput profesionalaca ili smešno mašu rukama. Dovoljno je uz malo interesantnog svetla i ukrasa napraviti pravu zabavu. Pustite im omiljenu muziku ili novu muziku koju još nisu imali priliku da čuju i neka noge same krenu :)

 

  1. Maskenbal

Bolje od bilo kakvog Deda Mraza ili kesa punih slatkiša koje možete kupiti bilo kada. Vi tačno znate koji je omiljeni junak, crtani ili emisija Vašeg mališana. Potrudite se i iznenadite ih odećom i maskama napravljenim specijalno za doček Nove godine. Budite Lego kocka, Sunđer Bob, princeza Elza, pirati sa Kariba...

 

  1. Odbrojavanje sa balonima

Naduvajte što veći broj balona, prekrijte njima pod. Na sedam balona napišite brojeve. Neka prvi zadatak bude da dete pronađe ispisane balone. Zatim neka ih poređa po brojevima, pa ih u poslednjem satu na svakih 10 minuta zajedno bušite jedan po jedan,  dok ne otkuca ponoć :)

 

  1. Napravite srce

Može biti od kartona, papira, koristite kolaž, razne boje, neka bude upečatljivo i lepo. Spakujte srce u kutijicu, nju u malo veću i tako redom do velike kutije koju ćete zaviti u ukrasni papir. Pratite detetovu reakciju kada stigne do najmanje, sigurni smo da će se obradovati :)

 

  1. Napravite kućnu izložbu

Uramite sami ili jednostavno okačite dečije radove, ukoliko crta. Okačite na vrata, tablu od plute ili zidove. Vaše omiljene zajedničke fotografije, fotografije iz detinjstva, sa putovanja i iz različitih faza odrastanja. Smejte se i komentarišite zajedno :)

 

  1. Napravite zajedno novogodišnje kolačiće

Napravite kolačiće koje ćete poslužiti pre ponoći. Deca vole da uprljaju ruke, dozvolite im da se „zamažu“, zamese super testo i uživaju. Neka kuća zamiriše, a deca zadovoljna legnu na spavanje.

 

Ideje koje će obradovati decu i u kojima ćete se i sami pronaći ne moraju biti komplikovane. Dovoljno je da se malo zamislimo i pustimo mašti na volju.

Pišite nam Vaše ideje i kako planirate da iznenadite svoje mališane.

Srećni Vam praznici!

Za ovu temu nije dodat ni jedan komentar