logo

Korona

Hvala Bogu sto ne radim u vreme korone. Od preporučenih, neophodnih mera zaštite mi se bukvalno vrti u glavi. Ohrabrila sam se par puta da odem do prodavnice, i dok sam u istoj, osećam da mi temperatura raste i muti mi se vid od, verovatno, straha.

Ravno je nemogućem sprečiti malo dete da se dodiruje po licu bez obzira u kojoj meri ono razume uputstva. Sa druge strane, jako je teško proceniti koliko moj otac sa kojim živimo, odrastao čovek, 65 +, zapravo razume preporuke, pa i zabrane koje se komuniciraju putem TV-a, a i čini se da ih je previše. U klinču između četvorogodišnjaka I sedamdesetčetvorogodišnjaka, teško mi je da uopšte održim zdrav pogled na situaciju za čiju prevenciju sam jedino ja, izgleda, odgovorna.

Osećaj gubljenja kontrole je svakodnevan, a uz toliki pritisak brzo se dolazi do tačke ključanja. Srećom, pozvao me je detetov psiholog da pita kako smo, pa kada je video da vrag nosi šalu, kaže: “Kontrolišite samo ono sto je do Vas”. Stoga, uzemljujem se svaki dan kuvanjem i mešanjem kolača i testa. Da li nam je potrebno toliko hrane - ne, da li me to čini sigurnijom i srećnijom - da. Napravila sam zalihe i ne primam goste, svi kolači su za nas!

Vec naviknuta na manje društvenih kontakata, pristojno podnosim boravak u kući (sa dvorištem). Sopstvena ranjivost i sve slabosti sistema postaju očigledne, pa sadim prvi put baštu i gledam kako raste.

Pisanje ovog teksta mi je prvi pokuša jvvvvvvvv rada na komapajuter5utyt5utu. Mislim da shdvadfrtarte5w4 5    vty77rfttrrzre5e kako izgleda raditi sa decom…

Ipak, ne znam da li da se radujem povratku u vrtić, kazu  da će biti bar 35 preporučenih mera. Možda da ipak prigrlim ovaj život u fizičkoj izolaciji, razvijam sopstvenu samo-održivost i zaradjujem on-line?

Hvala ti Gospode Bože na ovim lekcijama i oprosti sto nisam dozvolila ocu svome da nam sveštenik sveti vodicu pred slavu :)

Za ovu priču nije dodat ni jedan komentar