logo
zena koja gleda u daljinu

Dozvola za vožnju

Kad žena uzme volan, to je već ozbiljan stejtment. Muškarac koji dozvoljava ženi da ga vozi verovatno ima neku falinku – sigurno ne bi prošao test za vojsku (moj nije hteo ni da ide u vojsku, ali nije hteo ni da vozi).

Lepo je kad te muškarac vozi, kad ne moraš da brineš o saobraćaju već samo o krajoliku. Istina, nezgodno je ako voli agresivnu vožnju i kroz nju unosi dinamiku u svoj život. Onda može da ti bude muka i da tražiš mnogo pauza. Nikud nećete stići, pa zato opet žurite, vozite bar 10% brže od od dozvoljenog i to ukoliko neće da plaća kazne.

Oni što voze sporo znaš da imaju srčanih ili problema sa alkoholom i drugim supstanca, ni to ne valja.

∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗

I uzmeš ti volan. Tata zna da ćeš ipak ti sigurnije voziti posle žurke nego tamo neki mladići. Položiš iz druge, testove iz prve. Povezeš tatu do grada, a on da iskoči iz kože, što još nisi dala migavac, što nisi propustila budalu, što si nagazila ivičnjak. Ugasio ti se na semaforu, pa sramota, sad ceo red iza vas trubi. Izađeš, on parkira paralelno i ne voziš narednih deset godina.

∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗

Za posao je neophodan vozački ispit. Srećom, imaš ga, ali bolje da se ti ni ne prijavljuješ. Za ženu je ionako kancelarija, štiklica, suknjica. Jao, pa samo menjanje brzina u različitoj obući pravi toliko problema!

∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗

Rodio se bebac, muž je na poslu i terenu po 12 sati. Ti si u kući ili parkiću godinu dana. Imaš za taksi ako beba mora do lekara. Ima autobus ako baš moraš kod mame na supu. Gde ćeš da nađeš parking, kako ćeš kroz onaj kružni tok, šta ako bude drečao u sedištu!?!?

∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗

Svi su otišli, ti nigde bila nisi. Skrušeno si pitala svaki put za vožnju. Nisi se usuđivala, nisi se ohrabrila. Čekaš autobus za banju, sanjaš da te neki novi odvede na kruz. Avion ionako izaziva previše stresa.

Obnovi vozačku i peti put, možda ti nekad zatreba, možda im nekad zatreba, da nemaju koga nego baš tebe da ih prevezeš preko bankine, sporo al' sigurno, do lekara, stanice, ludnice...

Za ovu priču nije dodat ni jedan komentar